ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Γενικές ερωτήσεις
Πώς λειτουργεί η τεχνολογία οστικής αγωγιμότητας;

Η οστική αγωγιμότητα αποτελεί φυσικό μέρος της διαδικασίας της ακοής: Ο ήχος διαδίδεται ταυτόχρονα τόσο μέσα από τα τύμπανα του αυτιού όσο και μέσα από τα οστά. Η δική μας τεχνολογία οστικής αγωγιμότητας, που αποτελεί ευρεσιτεχνία, παράγει ήχο μέσω μικροσκοπικών δονήσεων, που φτάνουν στο εσωτερικό του αυτιού μέσω των ζυγωματικών οστών, παρακάμπτοντας εντελώς τα τύμπανα των αυτιών.

Τα AfterShokz μοιάζουν να έχουν διαφορετική εφαρμογή σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ακουστικά και τα ακουστικά «ψείρες». Τι ιδιαίτερο έχει ο σχεδιασμός και ποια είναι τα οφέλη;
Σε αντίθεση με τα ακουστικά που τοποθετούνται μέσα στο αυτί ή το καλύπτουν, τα AfterShokz μεταδίδουν τον ήχο μέσω μετατροπέων που ακουμπούν επάνω στα ζυγωματικά, αφήνοντας ελεύθερα τα αυτιά και τους ακουστικούς πόρους. Πολλά άτομα δεν αισθάνονται άνετα όταν χρησιμοποιούν ακουστικά και ακουστικά «ψείρες» — η τεχνολογία OpenFit™ εξαλείφει τις συνηθισμένες ενοχλήσεις μέσω ενός μοναδικού σχεδιασμού ανοικτού αυτιού που παρέχει εξαιρετική άνεση, ακόμα και κατά τη διάρκεια παρατεταμένης χρήσης. Η ασφάλεια είναι ένα ακόμη βασικό όφελος του σχεδιασμού μας — όταν τίποτα δεν κλείνει και δεν φράζει το αυτί, έχετε μέγιστη επίγνωση του περιβάλλοντος.

Τα AfterShokz είναι ανθεκτικά στον ιδρώτα και στην υγρασία;

Ναι. Τα ακουστικά μας έχουν σχεδιαστεί να αντέχουν τον δικό σας, έντονο τρόπο ζωής και θα τα βγάλουν πέρα με αξιοπιστία σε οποιεσδήποτε συνθήκες άσκησης και καιρικών συνθηκών. Διαθέτουν επένδυση με υλικό νανοτεχνολογίας που απωθεί τον ιδρώτα και την υγρασία. Ωστόσο, δεν είναι αδιάβροχα και δεν πρέπει να βυθίζονται στο νερό ή να παραμένουν σε υγρό περιβάλλον.

Μπορεί κανείς να φορέσει τα AfterShokz με γυαλιά οράσεως και ηλίου;

Ναι. Για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή, συνιστούμε πρώτα να φορέσετε τα AfterShokz σας και μετά τα γυαλιά σας οράσεως ή ηλίου.

Μπορούν τα AfterShokz να φορεθούν με προστατευτικό κράνος;

Φυσικά. Η ταινία κεφαλής περνά στο πίσω μέρος του κεφαλιού, αρκετά χαμηλά ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τα περισσότερα προστατευτικά κράνη που χρησιμοποιούνται σε δραστηριότητες όπως ποδηλασία, πατινάζ και σκι.

Είναι νόμιμο να οδηγεί κανείς φορώντας τα AfterShokz;

Στις ΗΠΑ, οι νόμοι σχετικά με τη χρήση ακουστικών κατά την οδήγηση διαφέρουν ανά Πολιτεία. Σε ορισμένες Πολιτείες, απαιτείται να παραμένει ελεύθερο τουλάχιστον το ένα αυτί, ώστε ο οδηγός να ακούει με ασφάλεια τους θορύβους της κυκλοφορίας και άλλους προειδοποιητικούς ήχους. Σε άλλες, η χρήση τους απαγορεύεται εντελώς, λόγω των παραδοσιακών περιορισμών των ακουστικών που φράσσουν ή καλύπτουν τα αυτιά. Τα ακουστικά AfterShokz μεταδίδουν τον ήχο χωρίς να τοποθετούνται μέσα στα αυτιά ή να τα φράσσουν, συνεπώς θεωρητικά είναι ασφαλή και νόμιμα για χρήση κατά την οδήγηση. Επειδή τα ακουστικά ανοικτού αυτιού δεν αναγνωρίζονται από την τρέχουσα νομοθεσία, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα σας επιβληθεί πρόστιμο αν σας σταματήσει η τροχαία. Μπορούμε, όμως, να πούμε με εμπιστοσύνη ότι τα ακουστικά μας δεν παρεμποδίζουν με κανέναν τρόπο την επίγνωση του περιβάλλοντος.

Τα ακουστικά AfterShokz μπορούν να λειτουργήσουν σαν σετ κεφαλής επικοινωνίας όταν συνδεθούν σε υπολογιστή;

Ναι. Κάθε ασύρματο μοντέλο μας μπορεί να λειτουργήσει ως ασύρματο στερεοφωνικό σετ κεφαλής, τόσο για ακρόαση ήχου όσο και για φωνητική επικοινωνία, όταν συνδεθεί σε υπολογιστή ή Mac με δυνατότητα Bluetooth. Το Sportz M3 μπορεί να λειτουργήσει ως στερεοφωνικό σετ κεφαλής για ακρόαση ήχου και για φωνητική επικοινωνία μέσω ενσύρματης σύνδεσης με PC ή Mac με θύρα 3,5 mm. Επειδή το Sportz 3 δεν διαθέτει μικρόφωνο, μπορεί να μεταδώσει ήχο μόνο από υπολογιστή με τον οποίο είναι συνδεδεμένο μέσω της θύρας 3,5 mm.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το AfterShokz για την πραγματοποίηση/λήψη κλήσεων;

Ναι. Κάθε ασύρματο μοντέλο μας διαθέτει διπλά μικρόφωνα εξουδετέρωσης θορύβου, για την πραγματοποίηση και τη λήψη τηλεφωνικών κλήσεων κατά τη σύνδεση με smartphone ή με άλλη συσκευή με δυνατότητες Bluetooth. Επιπλέον, το Sportz M3 διαθέτει ένα μικρόφωνο ακύρωσης θορύβου για την πραγματοποίηση και λήψη τηλεφωνικών κλήσεων κατά τη σύνδεση με smartphone μέσω του καλωδίου 3,5 mm.

Ερωτήσεις σχετικά με την προσβασιμότητα
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το AfterShokz ως ακουστικό βοήθημα ή ως ατομική συσκευή ενίσχυσης ήχου (PSAD);
Δυστυχώς όχι. Παρόλο που πολλοί άνθρωποι με απώλεια ακοής χρησιμοποιούν τεχνολογίες μετάδοσης ήχου μέσω οστικής αγωγιμότητας, ο ήχος που μεταδίδουν οι μετατροπείς AfterShokz περιορίζεται σε αυτόν που προέρχεται από τη συνδεδεμένη κινητή συσκευή.
Μπορεί το AfterShokz να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με ένα ακουστικό βοήθημα;

Ναι. Επειδή τα ακουστικά μας δεν εισχωρούν στο αυτί και δεν το καλύπτουν, τα άτομα που χρησιμοποιούν ακουστικά βοηθήματα μπορούν να τα φορέσουν για να ακούσουν μουσική και άλλους ήχους από μια συνδεδεμένη κινητή συσκευή με πλήρη άνεση.

Είμαι κωφός ή έχω απώλεια ακοής σε ένα από τα αυτιά μου ή και στα δύο. Αποτελεί λύση για μένα το AfterShokz;

Πολλά άτομα με κώφωση και απώλεια ακοής σε διάφορους βαθμούς μπορούν να απολαύσουν στερεοφωνικό ήχο εξαιρετικής ποιότητας χρησιμοποιώντας το AfterShokz, και μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, για πρώτη φορά στη ζωή τους! Χάρη στην οστική αγωγιμότητα, ο ήχος μεταδίδεται από τα ζυγωματικά οστά κατευθείαν στο εσωτερικό των αυτιών, παρακάμπτοντας εντελώς τα τύμπανα. Ωστόσο, αυτοί που έχουν κάποια βλάβη στον κοχλία πιθανώς δεν θα έχουν τα ίδια οφέλη από την οστική αγωγιμότητα.

Ερωτήσεις σχετικά με τα Trekz Titanium
Με ποιους τύπους κινητών συσκευών μπορούν να λειτουργήσουν τα Trekz Titanium;

Τα Trekz Titanium διαθέτουν δυνατότητα Bluetooth® v4.1 και είναι συμβατά με όλες τις συσκευές iOS και Android με δυνατότητα Bluetooth, όπως smartphones, tablets, καθώς και επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές Mac και PC. Ο τύπος σύζευξης θα ποικίλλει ανάλογα με την κινητή συσκευή σας.

Τα Trekz Titanium υποστηρίζουν τη σύνδεση πολλών σημείων (multipoint);

Ναι, τα Trekz Titanium υποστηρίζουν τη σύνδεση πολλών σημείων. Θα μπορείτε να συνδέετε τα Trekz Titanium σε δύο διαφορετικές συσκευές ταυτόχρονα

Είναι αδιάβροχα τα Trekz Titanium;

Όχι. Τα Trekz Titanium έχουν σχεδιαστεί ώστε να αντέχουν στη σκόνη, στον ιδρώτα και στο νερό, με σκοπό να μην φθείρονται από την καθημερινή χρήση σε συνθήκες έντονης άσκησης και κακών καιρικών συνθηκών. Τα Trekz Titanium μπορούν με ασφάλεια να χρησιμοποιηθούν σε δραστηριότητες μετά την άσκηση, όπως σε σάουνες και ατμόλουτρα, συνιστούμε όμως να σκουπίσετε την υγρασία πριν την αποθήκευση στην παρεχόμενη θήκη με φερμουάρ. Δεν συνιστάται η χρήση των Trekz Titanium κατά την κολύμβηση ή στο ντους.

Πώς θα φορέσω τα Trekz Titanium;

Φορέστε τα Trekz Titanium λυγίζοντάς τα επάνω από τα αυτιά σας, με την ταινία κεφαλής να τυλίγεται γύρω από το πίσω μέρος του κεφαλιού, εξασφαλίζοντας καλή εφαρμογή.

Τι είναι αυτό που κάνει τα Trekz Titanium τόσο εύκαμπτα;

Το κέλυφος της ταινίας κεφαλής κατασκευάζεται από κράμα μνήμης, κύριο συστατικό του οποίου είναι το τιτάνιο. Το κράμα μνήμης επιτρέπει μεγάλες αλλαγές στο σχήμα (ευελιξία) διατηρώντας παράλληλα το αρχικό σχήμα όταν δεν ασκείται πια η δύναμη. Όταν δέχεται παραμόρφωση, το κράμα μνήμης υποβάλλεται σε αλλαγή φάσης. Με αυτόν τον τρόπο η ελαστική παραμόρφωση μπορεί να αναστραφεί.

Μπορούν τα Trekz Titanium να φορεθούν με γυαλιά οράσεως, γυαλιά ηλίου ή κράνος ασφαλείας;

Φυσικά. Για χρήση με γυαλιά οράσεως ή γυαλιά ηλίου, συνιστούμε να φορέσετε πρώτα τα Trekz Titanium και μετά τα γυαλιά σας. Θα διαπιστώσετε ότι η ταινία τιτανίου είναι αρκετά εύκαμπτη και θα προσαρμοστεί εύκολα στη σωστή θέση επάνω στα ζυγωματικά σας. Για χρήση με κράνος, απλώς μετακινήστε την ταινία κεφαλής προς τα κάτω, πιο χαμηλά από το κάτω άκρο του κράνου

Πόσο θα διαρκέσει η μπαταρία των Trekz Titanium;

Τα Trekz Titanium διαθέτουν επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου που παρέχει (6) ώρες συνεχούς αναπαραγωγής ήχου (επαναφορτίζεται πλήρως σε 1,5 ώρες). Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Trekz Titanium και όταν τα φορτίζετε.

Πώς θα φορτίσω τα Trekz Titanium;

Κάθε Trekz Titanium παραδίδεται με τυπικό καλώδιο φόρτισης micro-USB. Απλώς συνδέετε τα ακουστικά σε μια θύρα USB στον υπολογιστή σας ή στον τοίχο, μέσω του καλωδίου φόρτισης micro-USB, και η μονάδα θα φορτιστεί πλήρως σε λιγότερο από δύο ώρες.

Ποια είναι μέγιστη απόσταση ασύρματης σύνδεσης των Trekz Titanium;

Τα Trekz Titanium παρέχουν αξιόπιστη ασύρματη συνδεσιμότητα σε απόσταση έως και 10 m.

Σε ποια χρώματα διατίθενται τα Trekz Titanium;

Για αρχή, τα Trekz Titanium™ διατίθενται στα χρώματα Ocean (Μπλε/Μαύρο), Ivy (Πράσινο/Μαύρο) και Slate (Γκρι/Μαύρο).

Trekz Titanium User Guides

English | Español | Français | Deutsche | Italiano | 中文 | 日本語 | Português | Nederlands | Accessible

Ερωτήσεις σχετικά με τα Sportz 3/M3

Ποια είναι η αναμενόμενη διάρκεια ζωής μπαταρίας των Sportz M3 / Sportz 3;

Με μία μόνο φόρτιση έχετε 12 ώρες αξιόπιστης αναπαραγωγής μουσικής και χρόνου ομιλίας (ο χρόνος ομιλίας αφορά μόνο τα Sportz 3). Χρειάζονται περίπου δύο ώρες για την πλήρη επαναφόρτιση της μπαταρίας, όταν έχει εκφορτιστεί εντελώς.

Έχασα το καλώδιο φόρτισης, είναι εφικτό να λάβω άλλο για αντικατάσταση;

Βεβαίως. Το καλώδιο φόρτισης είναι ένα τυπικό καλώδιο micro-USB, έτσι μπορεί να έχετε ήδη ένα από κάποια άλλη συσκευή και να το χρησιμοποιήσετε. Αν όμως δεν έχετε, η ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών θα χαρεί να σας στείλει άλλο για αντικατάσταση.

Sportz 3 User Guides

English | Español | Français | 日本語 | Português | Nederlands | Italiano | 中文 | Accessible

Sportz M3 User Guides

English | Español | Français | 日本語 | Português | Nederlands | Italiano | 中文 | Accessible

Ερωτήσεις σχετικά με την εγγύηση
ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΓΓΥΗΣΗ;

Παρέχουμε εγγύηση 2 ετών σε όλα τα προϊόντα μας. Ωστόσο, για οποιαδήποτε αξίωση εγγύησης απαιτείται πρώτα να καταχωρίσετε το προϊόν σας. Θα σας αποσταλεί μέσω email ένας κωδικός καταχώρισης, που θα χρησιμοποιήσετε για να υποβάλετε μια αξίωση εγγύησης. Αν δεν έχετε ακόμη καταχωρίσει το προϊόν σας, κάντε κλικ εδώ.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΩ ΜΙΑ ΑΞΙΩΣΗ ΕΓΓΥΗΣΗΣ;

Αφού καταχωρίσετε το προϊόν σας, κάντε κλικ εδώ για να υποβάλετε μια αξίωση εγγύησης.

Σημείωση: Πριν υποβάλετε αξίωση εγγύησης, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τη διεύθυνση support@aftershokz.com, καθώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε ίσως μπορεί να λυθεί χωρίς να χρειαστεί η διαδικασία αξίωσης εγγύησης

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΚΑΤΟΙΚΩ ΕΚΤΟΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ;

Η ομάδα μας διεκπεραιώνει τις αξιώσεις εγγύησης από όλο τον κόσμο. Όπου κι αν αγοράσατε τα AfterShokz σας, όπου κι αν κατοικείτε, θα διεκπεραιώσουμε την αξίωσή σας όσο το δυνατόν πιο εύκολα και γρήγορα.